Odobrena pozajmica od 200 hiljada eura

Bez autora
Jul 09 2012

Odbornici plužinskog parlamenta usvojili su danas odluku da se Fabrici elektroda Piva (FEP) odobri pozajmica od 200 hiljada eura. Pozajmica je odobrena pod uslovom da fabrika obezbijedi adekvatne garancije da će taj iznos vratiti do prvog polugođa naredne godine. FEP je, kako je konstatovano na redovnoj sjednici plužinskog parlamenta, jedina fabrika u toj opštini i u teškoj je finansijskoj situaciji. U fabrici je zaposleno nešto više od 100 radnika, a njen najveći akcionar je državni Investiciono-razvojni fond. Odbornicima je saopšteno da fabrika ima tržište, ali joj nedostaju obrtna sredstva. Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili završni račun budžeta za prošlu godinu u kojoj su budžetski prihodi iznosili 3,8 miliona eura. Upućen je i zahtjev Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja da razmotri mogućnost da pomogne stočarima tog kraja, jer će zbog velike suše u zimskim mjesecima imati problema da obezbijede hranu za stoku.

Odobrena pozajmica od 200 hiljada euraOdbornici plužinskog parlamenta usvojili su danas odluku da se Fabrici elektroda Piva (FEP) odobri pozajmica od 200 hiljada eura.

Pozajmica je odobrena pod uslovom da fabrika obezbijedi adekvatne garancije da će taj iznos vratiti do prvog polugođa naredne godine.

FEP je, kako je konstatovano na redovnoj sjednici plužinskog parlamenta, jedina fabrika u toj opštini i u teškoj je finansijskoj situaciji.

U fabrici je zaposleno nešto više od 100 radnika, a njen najveći akcionar je državni Investiciono-razvojni fond.

Odbornicima je saopšteno da fabrika ima tržište, ali joj nedostaju obrtna sredstva.

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili završni račun budžeta za prošlu godinu u kojoj su budžetski prihodi iznosili 3,8 miliona eura.

Upućen je i zahtjev Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja da razmotri mogućnost da pomogne stočarima tog kraja, jer će zbog velike suše u zimskim mjesecima imati problema da obezbijede hranu za stoku.

Na sjednici je odlučeno i da se sa pet hiljada EUR pomogne rekonstrukcija bivšeg ruskog poslanstva, odnosno Likovne akademije na Cetinju, koja je nedavno uništena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik